eTA Canada Visumvereisten

Bent u van plan om te reizen naar Canada voor zaken, vrije tijd, toerisme of om door te reizen? Ongeacht de reden die u naar dit prachtige land brengt, moet u hoe dan ook beschikken over een eTA-visum (Electronic Travel Authorization). Met dit online visum kunt u het land binnen reizen en binnen een bepaalde periode en volgens bepaalde voorschriften zaken doen.


Onlangs heeft de Canadese overheid nieuwe vereisten ingevoerd voor personen die eTA willen aanvragen. Deze vereisten zijn echter enkel van toepassing op visumvrijgestelde buitenlanders die ENKEL via de lucht naar Canada reizen.


Inmiddels vraag u zich mogelijks af wat de vereisten zijn voor een Canadees eTA-visum. Gelukkig bent u op deze pagina aan het juiste adres: u vindt er alle informatie die u nodig heeft.


Vereisten voor eTA-visum naar Canada

Het eTA-aanvraagproces is eenvoudig en duidelijk. Als u in aanmerking komt voor een eTA volgens onze klassen reizigers die op de startpagina staan vermeldt, dan moet u tevens voldoen aan de volgende drie vereisten voordat u een eTA aanvraagt.


Eerste vereiste: een geldig paspoortnummer

Voordat u uw aanvraag voor een elektronisch visum kunt indienen, moet u over een geldig paspoort beschikken van een visum-vrijgesteld land. Als u een geldig paspoort heeft van een van de uitgesloten landen, dan hoeft u alleen uw paspoortnummer in te voeren om uw eTA te verkrijgen. Elke andere identificatiebewijs wordt echter geweigerd.


Tweede vereiste: een geldige debet- of kredietkaart

Voor het online aanvraagproces voor eTA moet u een bepaald bedrag betalen. Deze betaling (d.w.z. de aanvraagkosten) kan niet worden gerestitueerd en wordt online verricht zodra het formulier is ingevuld en ingediend. Deze betaling kan alleen worden gedaan met een (prepaid) krediet- of debetkaart.


De geaccepteerde betalingsmethoden omvatten kredietkaarten (Visa, MasterCard en American Express), debetkaarten (Visa, MasterCard en American Express) en nog een aantal anderen.


Derde vereiste: een geldig e-mailadres

Zoals hierboven vermeld, is het online aanvraagproces voor eTA-visa eenvoudig en duidelijk. Indien u ervoor kiest om samen te werken met een gespecialiseerd, ervaren agentschap, dan kunt u uw aanvraag binnen enkele minuten goedgekeurd krijgen. Het is slechts in zeldzame gevallen dat uw aanvraag een paar dagen duurt. Dit gebeurt meestal wanneer u wordt gevraagd bijkomende documenten voor te leggen.


Omdat de aanvraagprocedure online verloopt, heeft u een geldig e-mailadres nodig. Dit e-mailadres is waar alle eTA-gerelateerde informatie rechtstreeks aan u wordt gecommuniceerd. Nadat uw aanvraag is ingediend, ontvangt u via e-mail een bevestiging. In het geval dat u een aantal bijkomende documenten of info moet verschaffen voor de eTA-aanvraag, dan zal u daarvan op de hoogte worden gebracht via e-mail.


Wanneer de Canadese overheid uw eTA-visumaanvraag goedkeurt, wordt u hiervan op de hoogte gebracht via hetzelfde e-mailadres.


Zodra u in aanmerking komt voor een eTA-visum en u voldoet aan alle vereisten, ontvangt u uw e-visum binnen enkele minuten. Merk op dat elke eTA geldig is voor maximaal 5 jaar en tevens vervalt wanneer uw paspoort verloopt.